Rajamuodollisuudet Venäjä

 

Muista lukea Suomen ulkoministeriön matkustusohje Venäjälle:

https://um.fi/matkustustiedote/-/c/RU

VENÄJÄN MAAHANTULOKORTTI

Venäjän maahantulokortissa on kaksi samansisältöistä puolta, molemmat täytetään samalla tavalla. Maahantulokortin molemmat osat annetaan Venäjän passintarkastukseen. Maahantulokortin yksi osa jää menomatkalla Venäjän rajaviranomaisille, toinen osa jää sinulle leimattuna matkasi ajaksi.  Leimattua maahantulokorttia säilytetään koko Venäjällä oleskelun ajan ja se luovutetaan Suomeen tultaessa Venäjän passintarkastuksessa.
Maahantulokorttiin merkitään matkantarkoitus, joka on sama kuin viisumissa.
Kohtaan ”Name of host company” merkitään kaupungin nimi, joka on matkan kohde (esim. Viipuri tai Pietari).
Maahantulokortti vaaditaan mm. hotelleihin majoittautuessa.

Venäjän maahantulokortissa on juoksevanumerointi, eikä sitä voi kopioida.

Venäjän maahantulokortin täyttöohje

TULLISELVITYS

Venäjän tulliselvityslomaketta tarvitaan, jos ylität rajan omalla autolla ja/tai sinulla on jotain tullattavaa, esim. isot rahasummat, arvokas tekniikka, soittimet, lääkkeet. 

Tarvittavat lomakkeet:

Venäjän venäjänkielinen tulliselvityslomake alkaen 1.2.2020 (pdf-tiedosto)

Venäjän tulliselvityslomakkeen suomenkielinen täyttöohje alkaen 1.2.2020

Suomenkielinen tulliselvityslomake (Käytä tätä vain suomennos apuna)

Passenger customs declaration (englanninkielinen lomake)

 

Lomake täytetään kahtena kappaleena, molemmat menosuuntaan täytettyinä. Toinen jätetään Venäjän tulliin ja toinen saadaan leimattuna takaisin. Takaisin tullessa leimattu tulliselvityskaavake jätetään Venäjän tulliin, jolloin auto ja/tai tavarat merkitään tuoduksi pois Venäjältä. Tulliselvityskaavakkeita voi kopioida (kaksipuoleisina) ja jos ne ovat valmiiksi konekirjoituksella täytettyinä, jätä päivämäärä ja allekirjoitus takapuolelta tyhjäksi kutakin matkaa varten.

Ohjeet tulliselvityslomakkeen tulostukseen:

Muista tallentaa lomakepohja ennen täyttöä koneellesi, täytä lomake ja tulosta sen jälkeen. MUISTA TULOSTUSASETUS ”SOVITA SIVULLE”

Muistilista:

  • Jos et saa tiedostoa auki tai et pysty täyttämään sitä, tallenna tiedosto ensin koneellesi
  • Tulliselvityskaavakkeita on oltava 2 kpl yhtä matkaa varten
  • Täytä kaavakkeet mallin mukaan: jos sinulla ei ole mitään tullattavaa, älä laita rukseja sivulle 1
  • Tulosta kaavake kaksipuolisena (sivut 1-2)
  • Muista tulostusasetus ”Sovita sivulle”
  • Sivut 3-4 ovat rahan ilmoittamista varten, älä tulosta niitä, jos sinulla ei ole tullattavaa rahaa, arvopapereita tms.
  • Varmista, että 1 sivulla on tulostuksen jälkeen alimmainen rivi 3.10 näkyvissä lomakkeella

Huom. Kun lähdet Suomesta autolla Venäjälle, ota ajoneuvon alkuperäinen rekisteriote ja kansainvälinen todistus liikennevakuutuksesta (green card) mukaan.

Lääkkeet

Voimakasvaikutteisia lääkkeitä (resepti- ja kolmiolääkkeet) Venäjälle vietäessä tulee muistaa, että ne on kirjattava asianmukaisesti tulliselvityslomakkeeseen. Kannattaa tarkistaa, että tulli leimaa lomakkeen. Lääkkeitä saa olla mukana vain se määrä, jonka matkalla tarvitsee. Lääkkeet täytyy olla alkuperäisissä pakkauksissa. Venäjän tulli edellyttää myös, että reseptien paperiversiot kyseessä olevista lääkkeistä on mukana. Matkailijan tulee itse tarkistaa Venäjän viranomaisilta esimerkiksi Venäjän Helsingin-suurlähetystöstä, mitä lääkkeitä maahan saa viedä tai mitä asiakirjoja maan tulliviranomaiset hyväksyvät.

AUTON VALTAKIRJA

Kun ajoneuvon kuljettaja ei ole ajoneuvon omistaja tai haltija, hänellä täytyy olla mukana Venäjän tullin hyväksymä valtakirjapohja täytettynä. Huom. auton omistajan passinumero on pakollinen tieto valtakirjassa.

Ajoneuvo-valtakirja

AUTON VAKUUTUS

Ostettava Venäjältä

VENÄJÄN REKISTERÖINTIOHJEET

Kaikkien ulkomaalaisten, jotka oleskelevat Venäjällä yli 7 arkivuorokautta tulee rekisteröidä oleskelunsa. Jos matkasi kestää alle 7 arkivuorokautta, rekisteröintiä ei tarvitse tehdä. Se tapahtuu hotellissa, yksityisen majoittajan kanssa postissa tai kutsuvan organisaation luona.

Jos majoitut hotelliin, hotellit rekisteröivät sinut automaattisesti. Jos majoitut yksityisasunnossa, sinun pitää tehdä rekisteröinti itse paikallisessa postissa asunnon omistajan tai sinne rekisteröidyn henkilön kanssa.

Rekisteröintiä varten tarvitset aina maahantulokortin.

Rekisteröinti on maksullista, usein 5-40 eur.

Jos olet yli 7 vrk:tta Venäjällä yksityismajoituksessa ota yhteyttä Matkakarjalan palvelupisteisiin.