Allegro-junan liikennöinti ja poikkeukset rajanylityspaikkojen aukioloajoissa koronapandemian johdosta.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy 12.12.2021

VR: n tiedotteen mukaan keväästä 2020 tauolla ollut Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen. Venäjä allekirjoitti henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen 2.12.2021. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä 18.10.2021. Muiden kulkumuotojen, kuten lento- ja bussiliikenteen, osalta raja on ollut auki jo pidempään. Allegro-junavuorojen liput tulivat myyntiin perjantaina 3.12.2021. Matkustaminen on mahdollista ainoastaan terveystodistuksilla.

Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi 12.12. alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin. Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on vielä rajoitettu ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

Matkustamiseen vaaditaan terveystodistukset. Venäjälle päin matkustaessa todistukset edellytetään kaikenikäisiltä matkustajilta, Suomeen päin ennen vuotta 2006 syntyneiltä matkustajilta:

  • Venäjälle päin saavuttaessa negatiivinen PCR-koronatestitodistus (alle 48 h, mukaan lukien saapumispäivä).
  • Suomeen päin saavuttaessa EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus sairastetusta koronavirustaudista (alle 6 kk) tai negatiivinen koronatestitodistus (alle 72 h, PCR).

Huom.: Venäjän federaation kuluttajansuoja- ja hyvinvointivirasto Rospotrebnadzor lyhensi koronaviruksen negatiivisen PCR-testin voimassaoloaika 72 tunnista 48 tuntiin.

Junaliikenteen matkustusehdoista tarkemmin täällä.

Lähde ja lisätietoa: www.vr.fi/ajankohtaista/2021/12/03/suomen-ja-venajan-valinen-junaliikenne-kaynnistyy-12-12-2021

Ulkoministeriö: Ulkomaille ja erityisesti riskialttiille alueelle matkustavalle ja muuttavalle suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä matkustusilmoitus.fi-palvelussa.

Lisätietoa: um.fi/matkustusilmoitus

Matkustusilmoitus

Poikkeukset rajanylityspaikkojen aukioloajoissa koronapandemian johdosta.

  • Vainikkalan rajanylityspaikka avattu henkilöliikenteelle 18.10. alkaen. Junaliikennettä koskevat samat matkustusrajoitukset kuin muutakin liikennettä kolmansista maista. Seuraa VR:n tiedottamista junaliikenteen käynnistymisen ajankohdasta.
  • Vartiuksen rajanylityspaikka on avoinna henkilöliikenteelle klo 8.0−19.00.
  • Niiralan rajanylityspaikka on avoinna henkilöliikenteelle klo 9.00−20.00. 
  • Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikat ovat avoinna henkilöliikenteelle klo 7.00−21.30. Imatran rajanylityspaikka on suljettu henkilöliikenteeltä.
  • Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä eivätkä henkilöitä, joilla on välttämätön ja kiireellinen tarve rajan ylittämiseen aukioloaikojen ulkopuolella (katso lista hyväksyttävistä syistä tarkentavista ohjeista).

Lähde ja lisätietoa: raja.fi/yhteystiedot

Negatiivisen PCR-koronatestin voimassaoloaika on lyhentynyt Venäjällä. Venäjän federaation kuluttajansuoja- ja hyvinvointivirasto Rospotrebnadzor lyhensi koronaviruksen negatiivisen PCR-testin...

Lue lisää

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy 12.12.2021 VR: n tiedotteen mukaan keväästä 2020 tauolla ollut Suomen...

Lue lisää

Ihanat kulttuuritapahtumat houkuttelevat nauttimaan musiikista! Nyt on paras aika suunnitella ja varata matkoja tulevalle kesälle! Tee...

Lue lisää