Venäjän Koronarajoitukset

Vaatimuksia Venäjälle matkustaville.

Lentotiet

Venäjä on poistanut 27.1. maahantulorajoitukset lentoliikenteen osalta Suomen kansalaisilta sekä henkilöiltä, joilla on Suomessa pysyvä oleskeluoikeus. 14.04.2021 alkaen Venäjälle lentäen saapuminen on sallittu sekä suorilla lennoilla että vaihtoyhteydellisillä lennoilla. Suomesta lentoja on Helsingistä Pietariin sekä Moskovaan. Samoin Venäjältä voi lentää Suomeen.

Suomen kansalainen saa lentää Venäjälle rajoituksetta, jos hänellä on voimassa oleva viisumi. Suomessa pysyvästi asuvan ulkomaalaisen pitää voimassa olevan viisumin lisäksi esittää lähtöselvityksessä todistus pysyvästä oleskeluoikeudesta Suomessa, kuten oleskelulupa tai maistraatin (Digi- ja väestötietovirasto) antama virkatodistus.

Maarajat

Maarajoilla rajoitukset edelleen voimassa

Maarajojen kautta Venäjälle saavuttaessa rajoitukset ovat edelleen voimassa. Tällä hetkellä ulkomaan kansalaiset voivat ylittää maarajan seuraavista syistä: 1) valtiollinen yhteistyö, tavaraliikennettä hoitavat kuljettajat, lento-, laiva- ja junahenkilökunta, 2) Venäjän kansalaisen perheenjäsenet, lähisukulaisen hautajaiset, 3) oleskeluluvan haltijat, 4) asennustyötä ja teknistä huoltoa suorittavat työntekijät, joilla on venäläisen asiakkaan hankkima, toimialan ministeriön myöntämä maahantulolupa 5) lääketieteelliset syyt, kiireellistä hoitoa tarvitsevat ulkomaalaiset kansalaiset. Näiden lisäksi maarajan saa ylittää erillisluvalla korkeasti koulutetun työntekijän viisumin haltija.

Koronatesti ja karanteeni

Venäjälle saavuttaessa ulkomaan kansalaisen on esitettävä rajaviranomaiselle enintään 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta Covid-19 PCR-testistä englannin tai venäjänkielisenä. Todistus koronan sairastamisesta, todistus rokotuksesta tai ennen matkaa tehty vasta-ainetesti eivät kelpaa Venäjän rajaviranomaiselle.

Venäjän kansalaiselta ei vaadita ennakkoon saatua negatiivista testitulosta Venäjälle saapumiseen, mutta hänen on tehtävä covid-19 testi 72 tunnin sisällä maahan saapumisesta sekä täytettävä saapuvan kansalaisen lomake gosuslugi.ru viranomaissivustolla. 15.04.2021 alkaen testipakko on voimassa myös maarajan kautta matkustettaessa. 07.07.2021 alkaen Venäjän kansalaisen on suoritettava yhden testin Venäjälle saapumisen jälkeen. Testi on tehtävä kolmen päivän sisällä. Tulosta odottaessa henkilön, jolta näyte on otettu, tulee olla karanteenissa kotona. Testin tulos on välittömästi ladattava gosuslugi.ru viranomaissivustolle.

14 vuorokauden karanteeni on pakollinen ainoastaan Venäjälle töihin saapuvilla henkilöillä. Muiden osalta karanteenimääräys on peruttu.

Lisää tietoa täältä.

Ihanat kulttuuritapahtumat houkuttelevat nauttimaan musiikista! Nyt on paras aika suunnitella ja varata matkoja tulevalle kesälle! Tee...

Lue lisää

Vainikkalan rajanylityspaikka avattu henkilöliikenteelle 18.10. alkaen. Junaliikennettä koskevat samat matkustusrajoitukset kuin muutakin liikennettä kolmansista maista. Seuraa VR:n...

Lue lisää

VOIT LÄHETTÄÄ ASIAKIRJAT MEILLE MM. K-KAUPOISTA, TOKMANNEISTA, R-KIOSKEISTA JA MATKAHUOLLON TOIMIPISTEISTÄ Tilatessasi meidän kautta Venäjän viisumin...

Lue lisää