Venäjän koronarajoitukset

Vaatimuksia Venäjälle matkustaville.

Lentotiet

Venäjä on poistanut 27.1. maahantulorajoitukset lentoliikenteen osalta Suomen kansalaisilta sekä henkilöiltä, joilla on Suomessa pysyvä oleskeluoikeus. 14.04.2021 alkaen Venäjälle lentäen saapuminen on sallittu sekä suorilla lennoilla että vaihtoyhteydellisillä lennoilla. Suomesta lentoja on Helsingistä Pietariin sekä Moskovaan. Samoin Venäjältä voi lentää Suomeen.

Suomen kansalainen saa lentää Venäjälle rajoituksetta, jos hänellä on voimassa oleva viisumi. Suomessa pysyvästi asuvan ulkomaalaisen pitää voimassa olevan viisumin lisäksi esittää lähtöselvityksessä todistus pysyvästä oleskeluoikeudesta Suomessa, kuten oleskelulupa tai maistraatin (Digi- ja väestötietovirasto) antama virkatodistus.

Maarajat

Maarajoilla rajoitukset edelleen voimassa

Maarajojen kautta Venäjälle saavuttaessa rajoitukset ovat edelleen voimassa. Tällä hetkellä ulkomaan kansalaiset voivat ylittää maarajan seuraavista syistä: 1) valtiollinen yhteistyö, tavaraliikennettä hoitavat kuljettajat, lento-, laiva- ja junahenkilökunta, 2) Venäjän kansalaisen perheenjäsenet, lähisukulaisen hautajaiset, 3) oleskeluluvan haltijat, 4) asennustyötä ja teknistä huoltoa suorittavat työntekijät, joilla on venäläisen asiakkaan hankkima, toimialan ministeriön myöntämä maahantulolupa 5) lääketieteelliset syyt, kiireellistä hoitoa tarvitsevat ulkomaalaiset kansalaiset. Näiden lisäksi maarajan saa ylittää erillisluvalla korkeasti koulutetun työntekijän viisumin haltija.

Junaliikenne

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyi 12.12.2021.

Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä 18.10.2021. Venäjä allekirjoitti henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen 2.12.2021.

Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi 12.12. alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin. Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on vielä rajoitettu ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

Allegro-junavuorojen liput tulivat myyntiin perjantaina 3.12.2021.

Lisätietoa: https://www.matkakarjala.fi/ajankohtaista/poikkeukset-rajanylityspaikkojen-aukioloajoissa-koronapandemian-johdosta-ja-allegro-junan-liikennointi/

Koronatesti ja karanteeni

Venäjä: PCR-koronatestin voimassaoloaika on lyhennetty 48 tuntiin (04.12.2021)

Negatiivisen PCR-koronatestin voimassaoloaika on lyhentynyt Venäjällä.

Venäjän federaation kuluttajansuoja- ja hyvinvointivirasto Rospotrebnadzor lyhensi koronaviruksen negatiivisen PCR-testin voimassaoloaika 72 tunnista 48 tuntiin.

Lisätietoa: https://finlandabroad.fi/web/rus/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/tiedote-ven-c3-a4j-c3-a4ll-c3-a4-oleskeleville-suomalaisille/384951

Venäjälle saavuttaessa ulkomaan kansalaisen on esitettävä rajaviranomaiselle enintään 48 tuntia vanha todistus (mukaan lukien saapumispäivä) negatiivisesta Covid-19 PCR-testistä englannin tai venäjänkielisenä (aiempi vaatimus 72 h). Todistus koronan sairastamisesta, todistus rokotuksesta tai ennen matkaa tehty vasta-ainetesti eivät kelpaa Venäjän rajaviranomaiselle.

Venäjän kansalaiselta ei vaadita ennakkoon saatua negatiivista testitulosta Venäjälle saapumiseen, mutta hänen on tehtävä covid-19 testi 72 tunnin sisällä maahan saapumisesta sekä täytettävä saapuvan kansalaisen lomake gosuslugi.ru viranomaissivustolla. 15.04.2021 alkaen testipakko on voimassa myös maarajan kautta matkustettaessa. 07.07.2021 alkaen Venäjän kansalaisen on suoritettava yhden testin Venäjälle saapumisen jälkeen. Testi on tehtävä kolmen päivän sisällä. Tulosta odottaessa henkilön, jolta näyte on otettu, tulee olla karanteenissa kotona. Testin tulos on välittömästi ladattava gosuslugi.ru viranomaissivustolle.

14 vuorokauden karanteeni on pakollinen ainoastaan Venäjälle töihin saapuvilla henkilöillä. Muiden osalta karanteenimääräys on peruttu.

Lisätietoa täältä.

Matkakarjala Oy toivottaa kaikille asiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja ystävilleen hauskaa vappua ja mukavaa kesän odotusta! Joensuun toimisto on avoinna...

Lue lisää

Helsingin ja Pietarin välinen junaliikenne keskeytetään toistaiseksi. Helsingin ja Pietarin välisen Allegro-junan liikennöinti keskeytetään toistaiseksi maanantaista...

Lue lisää

Ukrainan sotatilanne Matkakarjala Oy ottaa vastaan rajoitetusti Venäjän viisumihakemuksia heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Seuraamme tilannetta ja päivitämme...

Lue lisää